Přednáška Roberta Zubrina pro Czech Mars Society

Přednáška dr. Roberta Zubrina 31. května 2023 v Opavě

Dne 31.5. 2023 v 19:00 proběhne v Aule rektorátu Slezské Univerzity, Na Rybníčku 1, v Opavě významná přednáška, která se bude přenášet i online. Promluví zakladatel a president Mars Society dr. Robert Zubrin na téma: Humans to Mars within a decade. Součástí události bude také neformální diskuze a malé pohoštění v prostorách Unispace Lab ve stejné budově.

Událost můžete rovněž sledovat v živém přenosu na YouTube kanálu „Dobré vědět“ Dobré vědět – YouTube nebo se připojit přímo na zoom konferenci s dr. Zubrinem, odkaz na ni rozešleme několik dní před přednáškou. Doplňující informace sledujte na naší Facebookové stránce Czech Mars Society | Facebook. Přednáška poukazuje na fakt, že dne 11. dubna 2023 byla naše společnost Czech Mars Society Czech Mars Society – Společnost pro osídlení Marsu v Opavě uznána jako oficiální odnož americké Mars Society (The Mars Society), největší a nejvlivnější neziskové organizace propagující lidský průzkum a osídlení rudé planety na světě.

Přednáška dr. Roberta Zubrina 31. května 2023 v Opavě

Přednáška dr. Roberta Zubrina 31. května 2023 v Opavě

O přednášejícím

Robert Zubrin vystudoval letectví, kosmonautiku a má Ph. D. v oblasti jaderného inženýrství. Proslavil se tím, že v roce 1990 vymyslel (spolu s Davidem Bakerem) tzv. „Mars Direct“ — plán na osídlení rudé planety jen za pomocí existujících technologií. Tento plán podrobně popsal v knize „The Case for Mars“. Dr. Zubrin je také autorem „The Case for Space“, „The Case for Nukes“, „Merchants of Despair“ a mnoha dalších titulů. Kromě knih napsal přes dvě stě odborných/populárních článků a drží několik patentů včetně patentu na šachy pro tři hráče, které vymyslel ve 20-ti letech. Je také vynikajícím řečníkem, o čemž se můžete snadno přesvědčit z některé jeho z mnoha přednášek na YouTube.

Kontakt a další informace

RNDr. Petr Blaschke, Ph.D.
Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě
Email: petr.blaschke@math.slu.cz